Koje sve vrste parking rampi postoje?

rampa za parking u gradu

Imate problema sa obezbeđivanjem parking mesta na stambenog ili poslovnom prostoru? Više ne morate brinuti. Sa našim sigurnosnim parking rampama nikada nije bilo lakše zaštititi parking mesto.

U firmi PLOTING d.o.o, pronaći ćete parking rampe koje se jednostavno instaliraju i predstavljaju efikasno rešenje za blokiranje prolaza u određeni posed. Jedini način da prođete pored ovih sigurnosnih rampi jeste da ih otključate na poseban način.

Ako razmišljate o instaliranju parking rampe na vašem stambenom ili poslovnom posedu, otkrićete da na tržištu postoji veliki broj opcija. Ne samo da postoje različite marke i modeli, već postoje i razni materijali za koje se možete odlučiti.

Pre nego što instalirate određenu rampu u spoljni prostor vaše imovine, neophodno je odabrati onu, koja će biti u skladu sa vašim željama i potrebama. Prema tome, u nastavku vam navodimo koje sve vrste parking rampi postoje.

Automatske parking rampe

Automatske parking rampe Came omogućavaju vam da zaštitite parking od neželjenog parkiranja ispred vaše zgrade ili poslovnog prostora.

Ova rampa je bezbedna, pouzdana i pomoću nje možete sigurno blokirati parking mesto. Moguće je pritisnuti dugme za otvaranje rampe sa udaljenosti do 15 metara, a rampa će se podići u sekundi.

Automatske rampe su funkcionalne i elegantnog su izgleda. Postoje u raznim dizajnima, što znači da se prilagođavaju različitim zahtevima klijenata.

Materijali koji služe za izradu ovih rampi takođe su važni, posebno ukoliko se rampe koriste u predelima gde su temperature izuzetno niske ili visoke (na primer, na primorskim lokacijama svakako je bolje odabrati modele od nerđajućeg čelika).

Iz naše ponude izdvajamo parking rampe, koje su otporne na koroziju i čija maksimalna dužina ruke iznosi 7.600 mm, a to znači da njome možete zatvoriti saobraćajnicu koja je širine 8.000 mm. Uz ovu rampu isporučuju se i dva daljinska upravljača, signalna rampa i foto ćelije.

Lančane parking rampe

U firmi PLOTING d.o.o znamo koliko je važno osigurati ulaz parkinga. Ukoliko vam je potrebno da zaštitite celokupnu širinu parkinga za prolaz, to možete učiniti pomoću lančane parking rampe Came, čiji je maksimalni raspon 16 metara!

Naše lančane parking rampe su pričvršćene za zemlju, a lanci na njima lako se uočavaju i pružaju efikasnu zaštitu. Svi naši lanci su pocinkovani kako bi se sprečio rizik za nastanak rđe i sačuvao njihov sjajni izgled.

Takođe, naše lančane parking rampe otporne su na vremenske neprilike, kao i na koroziju, što znači da su pogodne za spoljašnju i unutrašnju upotrebu.

Dvovisinske rampe

Dvovisinske rampe idealan su izbor za tržišne centre, parkove, škole, jer one onemogućavaju prolaz onim vozilima, koja prelaze odgovarajuću visinu. Kada je rampa postavljena, ona sprečava ulazak kamiona i vozila koja su izuzetno visoka. Na taj način, izbegava se oštećenje krova na vozilu, a takođe se štite plafoni na niskim parkiralištima.

Ove rampe mogu se pronaći u različitim širinama i visinama, a to znači da se prilagođavaju dimenzijama svakog parking ulaza. Takođe, one sadrže signalizaciju za upozorenje. Dvovisinske rampe izrađuju se od pocinkovanog čelika, kako bi se obezbedio trajan i efikasan proizvod.

Ručne rampe

Ako tražite najkvalitetnije ručne rampe, ne tražite dalje. Ovde, u firmi PLOTING d.o.o, imamo širok spektar ručnih rampi, koje su pogodne za održavanje kontrole reda, čak i pri velikim gužvama.

Ručna rampa, kojom se kontroliše propust vozila, idealna je za kontrolu na parkinzima i naplatnim rampama. Njome se lako upravlja i predstavlja ekonomično sredstvo za zaštitu područja od neovlašćenih vozila. Ručne rampe se jednostavno montiraju postavljanjem na betonsku osnovu.

Takođe su pogodne za zaštitu prolaza u raznim okruženjima. Dostupne su u različitim dimenzijama i dizajnima, što znači da mogu biti idealan izbor za fabrike, skladišta, poslovne zgrade, parkirališta i brojna druga mesta. Ručna rampa je isplativa opcija za kontrolu pristupa vozila na parkiralištima ili nekim drugim lokacijama. Takođe, kada je potrebno omogućavati konstantan prolaz vozilima, ove rampe se mogu podignuti i zaključati.

Zašto je parking rampa potrebna vašoj firmi?

Vaše preduzeće ne mora biti visoko razvijeno, da bi imalo parking rampu koja garantuje blokadu prolaza (kao što ne morate biti profesionalni kuvar da biste imali Liebherr frižider), jer su rampe pogodne za bilo koje preduzeće, posebno za ono, koje prima bilo kakav promet. U takvim preduzećima, parking rampe mogu pomoći u obezbeđivanju sigurnosti poslovnih prostorija, imovine i osoblja.

Ako u vaše preduzeće svakodnevno ulaze i izlaze automobili, parking rampom možete odvratiti svakog uljeza, koji pokuša da uđe ili izađe iz vašeg poslovnog prostora. Naše parking rampe i barijere namenjene su upravo ovom zadatku.

Barijere ili parking rampe su nenametljive po pitanju izgleda i jednostavno nastoje upozoriti vozača da je potreban određeni odobreni nivo pristupa. Ovo će uticati na neželjene posetioce da odustanu od plana da uđu u vaše prostorije, ukoliko su imali tu nameru.

Ručne ili automatske parking rampe?

Vaše parking mesto možete zaštititi od neovlašćenih parkiranja postavljanjem rampe, koju možete kontrolisati ručno ili automatski. Ukoliko razmišljate da postavite rampu, ali se dvoumite između pomenutih vrsta, u nastavku vam navodimo prednosti rampi, koje se kontrolišu ručno i automatski.

  • Ručne rampe

Velika prednost ručnih rampi je u tome što ih nije potrebno povezati sa električnim sistemom. To znači da se mogu fleksibilno koristiti i posebno su korisne za privremenu upotrebu. Na primer, ručne rampe su pravi izbor prilikom privremenog zatvaranja puteva ili na događajima, kao što su festivali ili koncerti, tokom kojih je potrebno održavati kontrolu reda.

  • Automatske rampe

Postoje i mesta na kojima je poželjno instalirati automatske rampe, jer su one najbolje rešenje za bezbednu kontrolu vozila, koja ulaze i izlaze iz određenog područja, gde je zastupljena razumna količina prometa. Hoteli, supermarketi, robne kuće i tržni centri moći će da garantuju privatno parkiranje samo onim ljudima, koji imaju pravo da ga koriste. Isto, takođe, važi i za prostore ispred zgrada ili kompanija, koje treba da spreče pristup neovlašćenim vozilima.

Automatske rampe moraju biti povezane sa električnom energijom. Glavne prednosti ove rampe su te što ona može raditi na senzor i poseduje samostalan sistem kontrole pristupa. Tim firme PLOTING d.o.o instalira sve na licu mesta! Naše programsko znanje nam omogućava da komuniciramo sa bilo kojim sistemom za kontrolu pristupa. Još uvek nemate softver za kontrolu pristupa? Možemo i ovo da vam pružimo!

Ukoliko razmišljate o određenom modelu automatske rampe, koji planirate da kupite, imajte na umu da rampu treba pažljivo proceniti, uzimajući u obzir i intezitet saobraćaja i tipove korisnika. Na primer, za firme ili stambene prostore, modeli parking rampi sa daljinskim upravljanjem su bolji izbor. Zahvaljujući ovom modelu,  možete otvoriti ili zatvoriti kapiju direktno iz svog automobila.

Prilično sličan model, ali malo složeniji, jeste onaj koji funkcioniše po principu žetona. Instaliranjem ovog modela dozvoljava se prolaz jednom vozilu i iz tog razloga je posebno koristan za hotele, prodavnice i sportske centre.

S druge strane, u slučaju intezivnog saobraćaja, moguće je zaustaviti redove, a prolazak automobila učiniti efikasnijim i bržim pomoću sistema magnetnih petlji. Kada vozilo pređe preko detektora, koji se nalazi u asfaltu, rampa se automatski pomera i omogućava automobilu da prođe, a nakon prolaska automobila, rampa se ponovo zatvara.

Barijere

Pored parking rampi, postoji i nekoliko drugih vrsta ,,pokretnih rampi”, poput tripod barijera, uvlačivih i parking barijera – stub graničnik, od kojih svaka ima svoje jedinstvene prednosti.

  • Tripod barijera

U našoj ponudi imamo tripod barijere, koje mogu biti nadograđene čitačima, kao što su bar-kod, otisak prsta ili RFIG kartica, kao i evidencijom o radnom vremenu. U zavisnosti od namene, možete se odlučiti za različite modele iz naše bogate ponude, iz koje izdvajamo jednostrane i dvostrane tripod barijere.

  • Uvlačiva barijera

Ove barijere su jedne od najučestalijih na tržištu, jer se mogu lako preneti do određene lokacije i montirati. Postoje u različitim formama i dizajnima, što ih čini idealnim za upotrebu u širokom spektru područja. Mogu se postaviti između dva zida, dva stuba, ili između zida i stuba. Sadrže uvlačnu traku, koja je najčešće dužine oko 2 metra, i može se izabrati u raznim bojama.

  • Parking barijera – stub graničnik

Često nije moguće efikasno zaštititi svoje parking mesto ispred zgrade od nedozvoljenog parkiranja. Nečuvana parking mesta veoma brzo se popune vozilima, posebno u gradu, gde je zastupljeno učestalo parkiranje.

Praktično i pristupačno rešenje jeste parking barijera – stub graničnik, pomoću kog ćete uvek imati prostor za parkiranje vašeg automobila. Uklonivi stubovi odlična su opcija za područja u kojima povremeno treba da obezbedite mesto za svoj auto.

Ove parking barijere mogu se koristiti na različitim prostorima, uzimajući u obzir stambene, poslovne, javne, kao i industrijske objekte. Malih su dimenzija i jarkih boja, te se lako mogu uočiti i tokom noćnih sati, da ne bi došlo do potencijalnih oštećenja vozila ili barijere.

Posetom našeg sajta možete saznati više informacija o našim uređajima, koji efikasno štite određeni posed.

Zaključak

Obezbeđivanje parking mesta nikada nije bilo lakše, zahvaljujući različitim parking rampama i barijerama, koje su jednostavni uređaji namenjeni da efikasno spreče ulazak ili izlazak iz određenog područja. Parking rampe su čvrste prepreke, kroz koje vozila ne mogu da prođu bez potrebnog ključa za njihovo otključavanje. Naše rampe i barijere predstavljaju efikasno rešenje za obezbeđivanje parking mesta, bilo u stambenom okruženju ili na poslovnom prostoru.

Ukoliko želite da imate svoje parking mesto, posetite nas!

U firmi PLOTING d.o.o možete pronaći razne parking rampe i barijere, koje će vam pomoći da zaštitite parking mesto za svoje vozilo, bilo isped zgrade ili firme.