Facebook Pixel
Panelna 3D ograda
Panelna 3D ograda

Saznajte šta su panelne ograde, koje vrste postoje i koje su im najveće prednosti. Možda vam na ovaj način pomognemo da donesete konačnu odluku koji tip ograde da odaberete.

Panelne ograde su, kao što sama reč kaže, sastavljene od segmenata ogradnih panela, odnosno polja i stubova. Najveća prednost su brza i jednostavna montaža i antikorozivna zaštita, jer su u osnovi čelične, potom pocinkovane i na kraju plastificirane. Ova kombinacija čini ih dugi niz godina proivkorozivno zaštićenim.

Montaža je jednostavna i može je uraditi i neko sa malo ili bez ikakvog iskustva u sličnim poslovima. Sve što je potrebno je akumulatorska bušilica, nastavak za bušilicu u zavisnosti od vrste spojnice, alat za kopanje zemlje, vaser-vaga i konac.

Postoji više vrsta panelnih ograda, a najpoznatije su takozvane 3D i 2D panelne ograde. 3D panelne ograde se mogu prepoznati po "talasima" u vidu statičkih ojačanja, dok 2D panelne ograde nemaju "talase", ravne su jer poseduju duple horizontalne žice većeg preseka i nisu potrebna dodatna statička ojačanja.

Oba tipa ograde se proizvode u visinama od 1000–2500 mm.

Najveće prednosti u odnosu na druge tipove ograda je brza montaža (70–120 m dnevno), protivkorozivna zaštita, transparentnost i naravno estetika. Održavanje u vidu dvogodišnjeg farbanja i šmirglanja vam neće biti potrebno.