Zašto je firmama neophodna kontrola pristupa?

primeri pesackih barijera za firmu

Zaposleni u firmama, ustanovama i drugim objektima danas uveliko koriste kartice ili priveske sa čipom za ulazak u poslovne objekte. Kontrola pristupa danas je stvarna potreba, koja se primenjuje u celom svetu, a znamo li, zašto je ona važna?

Kontrola pristupa je elektronski sistem pomoću kog se kontroliše ulaz lica i vozila u određeni prostor, kao i izlazak iz tog područja.

Postoji mnogo različitih opcija za organizovanje prometa na ulaznim vratima vašeg preduzeća, jer se možete odlučiti za rotirajuća vrata, dezinfekcione i trokrake (tripod) barijere, brze pešačke barije i drugo.

U nastavku vam otrkivamo više informacija o istim, kako biste izabrali pravo rešenje za sebe.

Rotirajuća vrata: lavirint ili put ka sigurnosti

Turnituri pune visine, koji se zbog svog visokog dizajna često nazivaju i rotirajuća vrata, pravo su rešenje za instaliranje na glavnim ulazima određenog područja, jer onemogućavaju ulaze neovlašćenim licima. Automatska rotirajuća elektromehanička vrata pružaju pojačanu kontrolu pristupa. Iz naše ponude možete izabrati model u skladu sa vašim potrebama, bilo da su u pitanju jednostrana ili dvostrana rotirajuća vrata.

Turniri pune visine funkcionišu slično poput rotirajućih vrata, s jedinom razlikom što turnituri dozvoljavaju pristup po jednoj osobi, a zatim se zaključavaju nakon što osoba prođe. Takođe, mogu se okretati samo u jednom pravcu. U zavisnosti od modela, okretnica može biti elektromagnetna ili motorna. Rotirajuća vrata za kontrolu pristupa dizajnirana su da pruže maksimalnu sigurnost, jer je neovlašćenoj osobi onemogućeno da prođe iznad ili ispod turnitura.

Najčešće se koriste na onim mestima gde je potrebna kontrola pristupa visoke bezbednosti. Zavisno od modela, postoje i oni koji odlično funkcionišu u zatvorima i drugim visoko rizičnim objektima, kao što su banke, elektrane, rafinerije.

Bez obzira na zahteve vašeg sistema za kontrolu pristupa, rotirajuća vrata su put ka sigurnosti, jer pružaju maksimalnu zaštitu prostora uz minimalni napor.

Dezinfekcione barijere: sigurnosni prolazi za svaku poslovnu zgradu ili objekt

Globalna epidemija prouzrokovana korona virusom uticala je na razvoj novog koncepta – socijalno udaljavanje, zarad strogih zdravstvenih i socijalnih mera, a dezinfekcione barijere su pravo sredstvo za kontrolu infekcija i higijenu, kojima se nadmašuju trenutne mere i preporuke, kao što su nošenje maske i obezbeđivanje higijene ruku.

Dezinfekcione barijere se postavljaju kod ulaza zgrade i pravo su rešenje zarad čuvanja zdravlja zaposlenih.

Za više detalja o ovom proizvodu možete nam poslati upit.

Trokrake (tripod) barijere i njihova primena

Trokrake ili tripod barijere mogu se koristiti za kontrolu pristupa kako bi olakšale život osoblju recepcije na ulazima u kancelarije i administrativne zgrade, industrijske prostorije, banke, javna preduzeća i mnoge sportske i zabavne objekte. Da bi se pružila adekvatna kontrola pristupa u različitim objektima, neophodno je primeniti prvi korak zarad efikasne zaštite, a to je instaliranje tripod barijera. Brzi su, pouzdani i jednostavni za upotrebu.

Isprobana kontrolna tehnologija lako reguliše protok ljudi, čak i u najprometnije doba dana. Pogodne su za spoljne prostore i najčešće se postavljaju na područja gde se plaća ulaz, kao što su železničke ili autobuske stanice, sportski objekti, muzeji, galerije i drugo.

Možete se odlučiti za one koje imaju sklopive šipke ili automatsko resetovanje.

U ponudi imamo tripod barijere, koje mogu biti nadograđene kontrolerima, evidencijom radnog vremena, kao i dodatnim čitačima, kao što su RFID kartica, bar-kod i otisak prsta. U našoj ponudi možete pronaći različite modele, kao što su jednostrane i tripod barijere, od kojih možete izabrati onaj koji u potpunosti odgovara vašim potrebama.

Više tehničkih detalja o tripod barijerama možete saznati ukoliko nam pošaljete upit, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Brze pešačke barijere: postoji li idealna dimenzija istih?

Brze pešačke barijere su pravo rešenje za mesta, na kojima je neophodno povećati sigurnost, kao što su na primer tržni centri (u okviru kojih se nalazi više različitih firmi), gde na samom ulazu postoji visoka frekventnost prolaza. One imaju snažnu prepreku, kojima se sprečava upad, a u kombinaciji sa biometrijskim uređajima i uređajima za kontrolu pristupa, mogu da pokrenu alarme i upozore čuvara na neovlašćen ulaz u realnom vremenu.

U okviru naše ponude raspolažemo barijerama, koje mogu biti nadograđene kontrolerima, evidencijom radnog vremena, kao i čitačima, kao što su RFID kartica, bar-kod, otisak prsta i prepoznavanje lica. Po pitanju estetike, brze pešačke barijere SPEED GATE nalaze se na samom vrhu. Kućišta su izrađena od INOX-a, a pregrada barijere od kaljenog stakla.

Kada je u pitanju dimenzija barijera, ne postoji idealna, zato što ona zavisi od brojnih faktora, kao što su gustina i vrsta saobraćaja. Da biste dobili idealnu dimenziju brze pešačke barijere potrebno je da odgovorite na sledeća pitanja:

  • Koju širinu barijere želite?
  • Da li postoji veliki promet saobraćaja?
  • Da li je pristup u objekat dozvoljen samo pešacima ili i vozilima ili obe opcije dolaze u obzir?

Takođe, treba razmotriti nivo bezbednosti. Iako brze pešačke barijere omogućavaju lako regulisanje pristupa vašem objektu, pešaci mogu lako proći ispod njih. Da biste omogućili maksimalnu zaštitu, u tom slučaju, vaš izbor mogu biti rotirajuća vrata. Međutim, moguće je kombinovati i rotirajuća vrata i brze pešačke barijere, kako bi se stvorio ulaz sa najvišim nivoom sigurnosti. Njihovim pozicioniranjem na određenoj udaljenosti možete sprečiti da više lica neovlašćeno uđe na lokaciju u jednom trenutku.